Opis
Z wiekiem, poprzez stres, jedzenie w pośpiechu, spożywanie fast foodów, niewłaściwie zbilansowaną dietę, nagromadzenie toksyn – ilość enzymów trawiennych produkowana przez Twój organizm może być niewystarczająca i prowadzić do problemów trawiennych, dolegliwości żołądkowo-jelitowych, zmniejszenia wchłaniania się ważnych dla zdrowia składników odżywczych.
Przy zbyt niskiej ilości enzymów trawiennych organizm nie jest w stanie prawidłowo trawić pokarmów i wykorzystywać zawartych w żywności białek, węglowodanów, tłuszczów, witamin, składników mineralnych. W efekcie – mimo stosowania właściwie zbilansowanej diety – oprócz dyskomfortu trawiennego, wzdęć, zaparć, przybierania na wadze, mogą pojawić się niedobory prowadzące do rozwoju poważnych problemów zdrowotnych, spadku odporności, zmęczenia, problemów skórnych, reakcji alergicznych.
Papaya PLUS CaliVita® zawiera ważne dla organizmu enzymy wspomagające trawienie tłuszczów, węglowodanów, w tym również laktozy, z której nietolerancją boryka się aż 65% ludzi na całym świecie. Dzięki wysokiej dawce enzymów trawiennych, chlorofiliny sodowo-miedziowej oraz sproszkowanego owocu papai dba o komfort trawienny i sprawia, że jedzenie jest przyjemnością bez przykrych dolegliwości żołądkowo-jelitowych i osłabienia organizmu.
Dlaczego Papaya PLUS CaliVita® to dobry wybór?
- Składniki aktywne produktu nie wspomagają rozkładu, trawienia tylko jednego składnika odżywczego, ale dzięki złożonej formule, wspomagają trawienie zarówno tłuszczów, jak i węglowodanów, w tym również laktozy.
- Wysoka zawartość enzymów trawiennych.
- Formuła tabletek do ssania jest idealna, wygodna dla każdego – z łatwością produkt mogą przyjmować również osoby mające problemy z połykaniem tabletek, kapsułek.
Komu polecamy?
- Wszystkim osobom, chcącym wspomóc funkcjonowanie układu pokarmowego.
- Osobom, które spożywają ciężkostrawne produkty.
- Osobom preferującym suplementy diety w formie tabletek do ssania.
- Mającym trudności z połykaniem tradycyjnych tabletek/kapsułek.
Substancje aktywne:
- 200 mg Sproszkowany owoc papai
- 30 mg Enzym amylaza (z grzyba Aspergillus oryzae )(5000 DU)
- 25 mg Enzym lipaza (z grzyba Rhizopus oryzae) (5000 FIP)
- 5 mg Enzym laktaza (z grzyba Aspergillus oryzae) (1000 ALU)
- 5 mg Chlorofilina sodowo-miedziowa (z lucerny siewnej)
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.